Op 29 september organiseert Abcafé een GPS Speurtocht. Namelijk een detectivespel. Heb jij doorzettingsvermogen, een flinke dosis lef en een sluitend alibi? Dan is dit uitje echt iets voor jou! In het centrum van Breda zijn raadsels verstopt, door deze te ontrafelen kom je steeds dichter bij het oplossen van de coldcase-zaak. Lees verder voor meer informatie.

Inschrijven kan tot en met maandag 24 september.

Vanaf 19 september organisereert de Popcorner wekelijks een avond voor jou als muzikant. Door middel van een workshop leer je samenspelen met andere muzikanten en ga je functie van jouw instrument beter begrijpen. Sorry… speel je geen instrument? Geen probleem, dan begin je nu toch! Denk vast na wat je graag wilt gaan doen, youtube erop los, iedereen moet een keer beginnen.

Als je autisme hebt is vrije tijd soms best ingewikkeld. Je wilt wel iets leuks gaan ondernemen, maar je weet niet goed met wie. Je hebt misschien moeite met het leggen van contacten. Je weet niet zo goed hoe je het aan moet pakken. Of je vindt het erg spannend en hebt er wat steun bij nodig. Je bent zeker niet de enige!

Daarom starten MEE Plus regio Brabant Noord en Trema in de nieuwe gemeente Altena met Altena Actief. Iedereen met autisme van 18 jaar en ouder, afkomstig uit Altena, kan zich daarvoor aanmelden.

Muziek zorgt voor verbinding, brengt mensen bij elkaar. Muziek maakt mensen met autisme (en varianten) blij, haalt hun uit een sleur, de expressie verbetert en geeft zelfvertrouwen.

Altijd al een instrument willen leren spelen, zingen of muziek maken samen met anderen?

Stichting Via Lumina is gestart met een muziekproject voor mensen die zich niet thuis voelen in het normale cursusaanbod in de Drechtsteden.
Met muziek valt zoveel te doen en te bereiken dat het niet nodig is dat je muzikaal aangelegd bent om deel te nemen aan deze cursus, het is voor iedereen mogelijk!

Aanstaande zondag 27 mei om 12:30 organiseert abcafe.nl Outdoor Lasergamen. Dit zal plaatsvinden in de bossen van Teteringen/Oosterhout. Na een uitleg van zo’n 10 minuten, zullen er onder begeleiding van twee instructeurs verschillende spelvarianten worden gespeeld. Dit zal ongeveer 2 uur duren. Aangezien de locatie buiten Breda ligt, willen ze graag inventariseren of er mensen zijn met een auto en zo ja, hoeveel passagiers je dan eventueel mee kunt nemen.

“Club Kruimel” biedt gratis speelgoed, kinderkleding etc. voor gezinnen met een kind met een beperking.

Desgewenst kan een gezin anoniem een aanvraag bij hen doen via instanties/organisaties. 

Steeds meer pretparken, dierentuinen en musea accepteren de Autipas. Dit is de oplossing voor mensen met autisme die de wens koesteren om een dag uit te gaan; van beperking naar verlichting.

Op vertoon van de Autipas kunnen medewerkers van dagattracties iets betekenen voor gasten met een Autisme Spectrum Stoornis. De pas dient als een soort van identificatiebewijs, waar details over de persoon met autisme op staan. Wanneer de pashouders deze kaart laten zien, vergroot dit het begrip, maar zorgt ook voor mogelijkheden binnen de dagattractie. Denk hierbij aan het gebruiken van de uitgang van een attractie als ingang, kortere wachttijden en korting op de entreeprijs.

Op zaterdag 22 april organiseert ABCafé lasergamen en karten bij Lot66 in Breda. Hiervoor is een aanmelding verplicht. Aanmelden kan tot en met 14 april 2017.

Ben jij geïnteresseerd in alles wat met koken te maken heeft? Wil je gezellig samen koken? Of wil je leren koken? Misschien vind je het leuk om bijvoorbeeld taarten te bakken?
Kom dan naar onze informatie avond op 28 februari om 18.00 uur.

Wij zorgen voor de soep. Graag voor de soep aanmelden voor 21-02-2018
Adres is Doornboslaan 151 op de eerste etage in Breda.

Aanmelden kan door je naam, leeftijd en wat je wilt leren/doen te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Dat autisme & daten een moeilijke combinatie is wisten we, maar wat als er alleen mensen met autisme op een datingsite staan?

Vanwege problemen die mensen met autisme ervaren in sociale contacten, zoeken zij mensen die hen begrijpen en de wereld op een soortgelijke manier ervaren. 

Autism Date is het (internationale) dating platform voor mensen met autisme.