Vanaf 20 Augustus 2019 is er elke dinsdag avond van 18:00 tot 21:00 prikkelarm zwemmen in Recreatiebad Stappegoor, in Tilburg.

Wat betekent dat tussen deze tijden de glijbanen, de fonteinen en de stroming niet aan staan, de verlichting gedimd is en er een rustig achtergrondmuziek aanstaat. Er is een tillift aanwezig.
Ook het personeel staat paraat om iedereen zoveel mogelijk te helpen.
Onder de 16 jaar kan men alleen met begeleiding komen zwemmen.

Adres: Stappegoorweg 1, 5022 DA Tilburg

Als je autisme hebt is vrije tijd soms best ingewikkeld. Je wilt wel iets leuks gaan ondernemen, maar je weet niet goed met wie. Je hebt misschien moeite met het leggen van contacten. Je weet niet zo goed hoe je het aan moet pakken. Of je vindt het erg spannend en hebt er wat steun bij nodig. Je bent zeker niet de enige!

Daarom starten MEE Plus regio Brabant Noord en Trema in de nieuwe gemeente Altena met Altena Actief. Iedereen met autisme van 18 jaar en ouder, afkomstig uit Altena, kan zich daarvoor aanmelden.

ABCafé is een netwerkborrel voor en door normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een autisme spectrum stoornis (ASS), in Breda.

Elke tweede woensdag van de maand organiseren we in het rondeel bij Tientjes Breda (Kloosterlaan 14, Breda) vanaf 19.00 uur tot en met 22.00 uur een gezellige inloopavond.
We hebben op de woensdagavond activiteiten als: hitbingo, quizshow, lingo, rad van fortuin en spelletjes.
Tevens organiseren wij naast onze vaste woensdagavond ook uitstapjes.

Steeds meer pretparken, dierentuinen en musea accepteren de Autipas. Dit is de oplossing voor mensen met autisme die de wens koesteren om een dag uit te gaan; van beperking naar verlichting.

Op vertoon van de Autipas kunnen medewerkers van dagattracties iets betekenen voor gasten met een Autisme Spectrum Stoornis. De pas dient als een soort van identificatiebewijs, waar details over de persoon met autisme op staan. Wanneer de pashouders deze kaart laten zien, vergroot dit het begrip, maar zorgt ook voor mogelijkheden binnen de dagattractie. Denk hierbij aan het gebruiken van de uitgang van een attractie als ingang, kortere wachttijden en korting op de entreeprijs.

logo autopiaAutopia is een initiatief voor mensen vanaf 20 jaar met een normale tot hoge begaafdheid en een Autismespectrumstoornis. 
Elke vierde vrijdag zijn er activiteiten. Bij een vijfde vrijdag organiseren we een extra bijeenkomst en gaan we wat drinken in het centrum van Breda. 

Actuele datums en activiteiten vind je in de Agenda en op de facebookpagina van Autopia.  

Ben jij geïnteresseerd in alles wat met koken te maken heeft? Wil je gezellig samen koken? Of wil je leren koken? Misschien vind je het leuk om bijvoorbeeld taarten te bakken?

Onder de naam ‘Tasst toe’ zijn er in Breda drie kookclubs actief voor mensen met autisme. Doel is samen (leren) koken en eten. De clubs bestaan uit zo'n vijf volwassenen, hebben begeleiding van een vrijwilliger en koken een keer in de maand op een steunpunt van Amarant of Woondroom.