De Vrije Universiteit Amsterdam en Stichting Vanuit autisme bekeken zoeken deelnemers voor hun onderzoek. Zij zijn op zoek naar vrouwen 18+ met een formele ASS-diagnose. Hieronder vindt u informatie. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met Monique Post via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat

Onderzoeksproject van VU Amsterdam en Stichting Vanuit autisme bekeken, gefinancierd door ZonMW

Doel

De onderzoekers willen inzicht krijgen in de verschillende zorgpaden in de toegang tot de gezondheidszorg (niet de GGZ) voor vrouwen met autisme: wat zijn mogelijke barrières en wat helpt vrouwen juist om goed en vooral passende gezondheidszorg te krijgen?

Resultaten

De resultaten van het onderzoek zullen gebruikt worden om een Interactieve Zorgpadkaart te maken voor gezondheidsspecialisten en voor vrouwen met autisme zelf.

De onderzoekers hopen dat het samenbrengen van de  ervaringen vrouwen zullen helpen om betere zorg te krijgen.

Waarom

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen met autisme vaak te laat passende gezondheidszorg ontvangen, zich niet altijd serieus genomen voelen, of ervaringen hebben met tekortkomingen in de communicatie met zorgverleners.

Maar sommige vrouwen met autisme hebben geen problemen ervaren, of goede oplossingen gevonden toen er wel problemen ontstonden

Wanneer

Interviews in augustus

Groepsdiscussies in focusgroepen in september

Wie zoeken de onderzoekers

Vrouwen 18+ met een formele ASS-diagnose

Belangrijk is om een goede verdeling van ervaringen te krijgen dus de onderzoekers willen graag vrouwen uit alle regio's en niet alleen centraal Nederland.

Ethische aspecten

Het onderzoek wordt uitgevoerd volgend de ‘Wet Medisch Onderzoek Nederland’ en volgens de ‘Code of Conduct’ van Nederlandse Wetenschappers. Alle verzamelde data zal geanonimiseerd worden, en alleen de onderzoekers van het project kunnen toegang tot audioopnames krijgen

De onderzoekers zijn

• Mitzi Waltz • Elena Syurina