Kwikstart is een website en app die antwoord geeft op je vragen bij de fase die volgt als je 18 jaar wordt. Met onderwerpen zoals Wonen, Werk, Verzekeringen, School, Gezondheid, Geldzaken enzovoort. Daarnaast vind je veel informatie over jeugdzorg, allerlei verschillende vormen van hulp, je gezondheid en allerlei andere praktische tips.
Er is een handige todolist waar je bij kan houden wat er geregeld moet worden en hoever je al bent door het af te vinken. 

'Samen deskundig' biedt kinderen en jeugdigen met een complexe, specialistische hulpvraag direct maatwerk. SDW, Juzt en GGZ WNB zijn de drie partners in 'Samen deskundig' met ieder zijn eigen specialismen. Bij het opstellen en inzetten van een passende behandeling maken de drie aanbieders intensief gebruik van elkaars expertise en deskundigheid. 'Samen deskundig' is 1 januari 2018 van start gegaan.

logo AIC|NVAHet AIC Breda en MEE West Brabant gaan na de zomer lotgenotengroepen organiseren.

Lotgenotencontactavonden voor volwassenen met autisme.

 

 

  • Voor wie: Volwassen mensen met autisme met normale tot hoge intelligentie 

AIC (Autisme Info Centrum) Breda is onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme, en organiseert iedere vrijdag van 9.30-11.30 uur een laagdrempelige inloopochtend in het gebouw van MEE West-Brabant in Breda. Tijdens deze inloopochtenden kunt u in ongedwongen sfeer in gesprek gaan met onze vrijwilligers en andere bezoekers.

Naast deze vrijdag zal er vanaf dit jaar ook iedere laatste donderdagavond van de maand een extra inloopavond plaatsvinden.

Verder is er voor u de komende maanden een programma met enkele zeer interessante thema bijeenkomsten. Op bijgevoegd activiteitenoverzicht ziet u in één oogopslag wat het AIC Breda allemaal gaat organiseren.

Beste lezer, 

Wij zijn op zoek naar jou! Wij zijn drie vierdejaars studenten logopedie aan de Fontys Paramedische Hogeschool te Eindhoven en doen onderzoek naar een nieuw soort gebarentaal voor sprekende personen met ASS, welke gekoppeld zal worden aan een smartphone en eventueel een smartwatch. Wij voeren het onderzoek uit in opdracht van Stichting Neurodiversiteit. Deze smartwatch en smartphone zullen uiteindelijk i.c.m. de gebaren ingezet worden tijdens momenten dat het spreken niet meer lukt.

Voordat dit echter zover is moet er eerst onderzoek naar gedaan worden wat de inhoud moet zijn van het gebarenwoordenboek. Deze inhoud kunnen wij echter niet zelf bedenken, hiervoor hebben we jouw hulp als ervaringsdeskundige nodig!

Lees verder voor meer informatie.

Mensen met autisme hebben veelal moeite om werk te vinden of een baan te behouden. Terwijl hun talenten juist zeer van pas kunnen komen op de werkvloer. 

In de krant Trouw is over dit onderwerp gisteren een zeer interessant artikel geplaatst, wat zeker de moeite waard is.

https://www.trouw.nl/samenleving/door-hun-oog-voor-detail-zijn-mensen-met-autisme-zeer-waardevol-op-de-werkvloer~a741a6f88/ 

 

Bekijk het Jaarverslag voor het Autisme Netwerk.